Почав замислюватися про замовлення продуктів додому, бо ці вечірні черги вже дістали. Але в мене головне побоювання - якість. Як вони там збирають? Особливо цікавлять овочі, фрукти та молочка. Є ж ризик, що підсунуть те, що в магазині ніхто не взяв. Хтось реально так купує?
Все "важке" та "довготривале" замовляю онлайн. Воду, напої, крупи, побутову хімію, консерви. Це величезна економія часу і сил, не треба тягати. А от за свіжим - м'ясо, молочка, овочі - ходжу сам у магазин біля дому. Бо так, ти правий. Кілька разів привозили фрукти "на межі". Збиральнику все одно, що класти в пакет.
"Важке" - це ідея. Але мене ще турбують терміни придатності. Особливо на йогурти чи сир. У магазині я сам дивлюся, беру "подалі". А тут покладуть те, у чого завтра термін виходить. І ще чув, що бувають помилки у збірці. Замість одного молока - інше, або взагалі забули щось покласти. Потім бігай, розбирайся з підтримкою. Це теж час. Чи не виходить у підсумку те саме, тільки з нервами?
З помилками збірки стикався, але нечасто. Зазвичай це вирішується через підтримку, повертають гроші або балами. Щодо термінів придатності - у багатьох додатках є коментар для збиральника. Я завжди пишу, щоб клали з максимальним терміном. Це здебільшого працює. Але якщо говорити про специфічні продукти, то я розділяю. Звичайну "базу" (вода, олія, крупи) замовляю у великих мережах. А от якщо потрібні якісні європейські товари то це вже інші магазини. На Егастроном я беру те, чого у нас або немає, або якість гірша. Наприклад, хорошу італійську пасту, соуси, хамон чи специфічні сири. Тут уже питання не стільки економії часу, скільки доступу до асортименту.
Загалом мій висновок такий. Повністю перейти на онлайн важко, якщо ти прискіпливий до свіжих продуктів. Ризик отримати "не той" кріп чи мляві огірки завжди є. Але для "важкої" бакалії, побутової хімії та напоїв - це ідеально. Звільняє купу часу. Ти не носиш сумки, не стоїш у черзі. Просто плануєш замовлення раз на тиждень. А за м'ясом, хлібом та овочами можна швидко забігти в магазин біля дому.